Les províncies més “gayfriendly”… i les més “homòfobes”

Com que una imatge val més que mil paraules he decidit fer un mapa a partir de les dades del post anterior. En vermell les províncies amb més de 3% de bodes del mateix sexe sobre el total de bodes d’aquella província; en taronja, les que tenen entre 2 i 3%; en groc brillant, entre 1 i 2% i, per últim, en groc tènue menys de l’1%.

esp_pol_muda

No és cap casualitat que les províncies més poblades en termes absoluts són també les que en termes relatius i proporcionals tenen més bodes del mateix sexe sobre el total de bodes: les parelles de gais i lesbianes es consoliden proporcionalment més en les províncies més poblades. Hi ha algunes excepcions significatives a aquesta regla: Cadis, La Coruña i Saragossa: tot i ser províncies molt poblades (8a, 10 i 15a respectivament) tenen un porcentatge de bodes del mateix sexe sobre el total de casaments ridícul. A la inversa, sorprenentment Las Palmas de Gran Canaria i el poble “gayfriendly” de Campillo de Ranas a Guadalajara es configuren com les capitals roses d’Espanya (les respectives províncies estan per davant de Barcelona que és la tercera i de Madrid que és la quarta!).

11 responses to “Les províncies més “gayfriendly”… i les més “homòfobes”

 1. Wooo!
  Molt bon post!

  Jo a les reflexions que arribo son les següents:
  -A més població urbana més acceptació i tolerancia, a més població rural menys, i m’és absolutament igual com de fort xisclin els meus lectors rurals i els deixebles del bucolico-pastoralisme de Carretero: Es una veritat com un temple!! Com més petit és un poble més dificil és sortir del armari i el teu post n’és una prova científica!.

  -No hi ha una diferència substancial si goberna PSOE o PP

  – Si hi ha diferència entre Mediterrani i Atlàntic!! Encara seguim amb la dinàmica celtes tabcats vs ibers oberts?

 2. Campillo de Ranas ??? Lo cualo?? Aquesta dada mereix una investigació en profunditat, Rafa!

 3. Si, això de Guadalajara m’ha deixat d’un aire…
  Vols dir que els gais van a casar-se a un poble determinat encara que no hi visquin? Si fos així, tampoc haurien de contar-se com a matrimonis d’aquesta provincia si els contraents se’n van a viure a un altra, no?

 4. Coincideixo amb tu Ferran, però d’això no hi ha estadístiques a l’INE, només les dades que faciliten els registres civils! Suposo que quan facin el proper cens hi haurà les dades de residència. De tota manera, excepte els madrilenys que van a Campillo de Ranas, a 2h de cotxe de la “villa y corte”… vols dir que la gent es casa en una província diferent a la que viu??

  I no cal dir que coincideixo amb els anàlisis de l’arqueòleg. Per densitat de població un s’esperaria més bodes del mateix sexe a Biscaia o Guipúscoa, per exemple.

  Sobre Campillo de Ranas:

  http://www.elpais.com/articulo/paginas/pueblo/bodas/elpepusoceps/20070909elpepspag_5/Tes

 5. Ah i Galícia, Aragó i Extremadura tenen el dubtós honor de ser les CCAA on totes les provincies estan per sota de l’1%, cosa que es comprèn en el cas d’Extremadura, Osca, Terol, Ourense i Lugo (població molt rural) però que crida l’atenció a Saragossa, La Coruña i Pontevedra.

 6. Són els homes maños, els gallecs i els de la castella profunda uns machotes i els barcelonins, madrilenys i canaris unes boges??? A la inversa, les dones de les primers llocs són dones superfemenines i les barcelonines, madrilenyes i canàries unes marimacho? La contaminació atmosfèrica canvia l’orientació sexual? Ho sento però és que hi ha províncies on hi ha un 0,2 % de bodes del mateix sexe i províncies on hi ha un 3,7% em sembla un diferencial prou significatiu!!!!

 7. Jo crec que si fes la rpova del chi quadrat entre la relació de població urbana/rural i el de nombre de matrinomis sortiria una relació significativa!

 8. Saps que acabo de descobrir???
  Endevina en quin poble d’España va rodar Fangoria el clip de la Pequeña Edad de Hielo!!

 9. Peró a mi no em surten els números!! 30 bodes gais en un poble de 50 habitants?? Aixó suposa el 120% de la població!! OMG!

 10. Hahaha… Roger assumeix-ho, Sitges and Ibiza are dead, come to Campillo de Ranas!

 11. No vol dir que tots els que es casen a Campillo visquin a Campillo… si demanes un permís especial et pots casar en un lloc on cap dels dos estigui empadronat. Suposo que s’ha posat de moda, jo ho trobo una mica gueto… a mi em va encantar quan em vaig casar la cara de sorpresa de les parelles hetero + invitats que anaven abans i després nostre, per no parlar de què la gent del carrer (em vaig casar a la seu del districte de st. andreu) que ens veia fent les fotos amb els invitats a la porta de la seu del districte i es preguntaven “dónde está la novia???”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s