Porcentatges de bodes del mateix sexe sobre el total (dades INE 2008)

És interessant veure el diferencial entre comunitats autònomes i províncies, vegem primer les províncies:

Las Palmas (Canarias) 3,76
Guadalajara 3,73
Barcelona 3,44
Madrid 3,04
Santa Cruz de Tenerife 2,61
Málaga 2,47
Ceuta 2,44
Balears 2,42
Alicante 2,3
Girona 2,26
Tarragona 2
Valencia 1,86
Granada 1,52
Vizcaya 1,44
Almería 1,39
Lleida 1,37
Asturias 1,34
Navarra 1,31
Murcia 1,28
Sevilla 1,24
Guipúzcoa 1,24
Huelva 1,17
Huelva 1,17
Segovia 1,16
Castellón 1,01
Zaragoza 0,95
Cádiz 0,93
La Coruña 0,9
Cantabria 0,89
Zamora 0,89
Álava 0,87
Salamanca 0,86
Pontevedra 0,83
Badajoz 0,81
Huesca 0,8
Ávila 0,79
Toledo 0,79
Córdoba 0,78
Valladolid 0,72
Burgos 0,71
Ciudad Real 0,7
La Rioja 0,68
León 0,61
Ourense 0,55
Albacete 0,54
Cáceres 0,53
Melilla 0,49
Cuenca 0,44
Teruel 0,36
Jaén 0,34
Lugo 0,32
Soria 0,29
Palencia 0,28

El ranquing ordenat de CCAA quedaria (total bodes / total bodas mateix sexe / % bodes mateix sexe sobre el total)

CANARIAS 6570 210 3,20
MADRID (COMUNIDAD DE) 21793 663 3,04
CATALUNYA 30543 917 3,00
CEUTA 410 10 2,44
BALEARS (ILLES) 4295 104 2,42
COMUNITAT VALENCIANA 21001 401 1,91
ASTURIAS (PRINCIPADO DE) 5358 72 1,34
ANDALUCÍA 40326 533 1,32
NAVARRA (COMUNIDAD FORAL DE) 2757 36 1,31
PAÍS VASCO 9451 122 1,29
MURCIA (REGIÓN DE) 5789 74 1,28
CASTILLA-LA MANCHA 9861 112 1,14
CANTABRIA 3160 28 0,89
ARAGÓN 5227 45 0,86
GALICIA 11675 90 0,77
CASTILLA Y LEÓN 11534 85 0,74
EXTREMADURA 5129 36 0,70
RIOJA (LA) 1322 9 0,68
MELILLA 412 2 0,49

Anàlisi de les xifres:

Això de Guadalajara suposo que és pel “poble gai” de Campillo de Ranas on molts gais i lesbianes de Madrid i altres llocs van a casar-se.

Personalment em sorprenen (positivament) els resultats de Canàries i Ceuta i negativament els de València (por ser la tercera ciutat espanyola molt dolent resultat), Sevilla (molt per sota de la mitjana andalusa -la meitat de Málaga- i molt mal resultat tenint en compte el pes demogràfic de Sevilla capital).

També es desmitifica la importància de Chueca com a lloc de referència del col·lectiu gai en espanyol (es més un lloc d’oci i visita que de residència segons es desprèn de las estadístiques, donat que tres províncies estan per sobre de Madrid: Las Palmas, Guadalajara i Barcelona).

Per cert, ara no tinc les xifres exactes, però hi ha el doble de parelles de dos homes que de parelles de dues dones que es casen… O hi ha molts més gais que lesbianes o el mite dels gais promiscus i les lesbianes monògames és pura mentida!

I notar el diferencial geogràfic és brutal a Gran Canaria els gais i lesbianes es casen proporcionalment més de 13 vegades més que a Palencia. Realment hi ha molts llocs on és molt difícil ser gai i lesbiana i sobreviure en el dia a dia! Perquè després diguin que no hi ha homofòbia!!!

Anuncis

6 responses to “Porcentatges de bodes del mateix sexe sobre el total (dades INE 2008)

 1. Tot i que són dades interessants; es comprova que hi ha gent del col·lectiu homosexual que volen tenir estatus oficial de família; tampoc no podem treure massa conclusions.

  Davant de la possibilitat de fer un numeret (m’és el mateix la inclinació sexual) i una comilona és molt possible que moltes parelles ja consolidades no tinguin ganes de ficar-se en fregats.

  El fet de casar-s’hi no implica monogàmia.

  És el primer any de la llei que permet aquests matrimonis, la realitat la veure’m més endavant (La llei de divorci va provocar un allau el primer any i després es va relaxar)

  La relació de nombre de bodes homo amb la major o menor homofòbia pot no ser gens directa. No negaré l’innegable, que hi ha molta homofòbia, però el fet de casar-s’hi va lligat molt més a qüestions econòmiques i culturals que no pas sentimentals.

  L’he de reconéixer, jo hauria eliminat el matrimoni hetero en comptes d’afegir-hi el homo.

 2. Skorbuto, què ràpid en comentar!!!

  Jo crec que la majoria de gent gai i lesbiana que es casa ho fan pel tema seguretat jurídica, no pel tema cerimònia. En la majoria de casos són molts anys sense dret a tenir papers com per ser conscients de les coses a les què no teníem dret fins fa poc (pensions de viduitat, herències intestades, impost de successions més alt si no ets matrimoni, tutela de l’altre en cas de malaltia, adopció conjunta, temes fiscals, d’assegurances, els 15 dies de permís per matrimoni…).

  I sí, tens tota la raó, matrimoni no implica monogàmia sexual: conec el cas d’un matrimoni gai que no és precisament monògam en el tema sexual (però sí tenen exclusivitat afectiva i conjugal, amb el qual tampoc podem dir que siguin polígams).

  T’he de corregir una dada, els matrimonis del mateix sexe són vigents des de l’estiu de 2005. A dia d’avui es calcula que hi ha unes 25.000 persones a Espanya casades amb algú del mateix sexe, entre els quals jo m’hi compto.

  Amb el tema homofòbia estic en desacord amb tu. Conec molta gent gai de pobles que tenen els seus “affairs” sexuals però no tenen el valor de tenir parella estable (i menys de viure-hi junts) per la por a la hostilitat social. En definitiva, es neguen el dret a tenir una vida afectiva per la por a l’entorn i ho compensen tenint vida exclusivament sexual (ja que això sí que permet l’anonimat 100%). Al cap i a la fi, per un polvo furtiu no has de donar explicacions a ningú, en canvi si vius amb la teva parella fas evident a tothom la teva homosexualitat en el dia a dia. I de tota manera no és el mateix per viure en parella l’anonimat i el passotisme de la gran ciutat que un matrimoni gai o de lesbianes que visqui en un poble petit… En definitiva… no és casualitat que els gais barcelonins, madrilenys o de canàries formin fins a 13 vegades més parelles que els gais de Castella Lleó, La Rioja o Melilla, o és que els heteros d’aquestes comunitats autònomes es casen 13 vegades menys que els catalans o els madrilenys?. Es pot dibuixar un mapa de l’homofòbia a espanya.

  L’he de reconéixer, jo hauria eliminat el matrimoni hetero en comptes d’afegir-hi el homo.

  Sí, clar, però si es volia tenir la igualtat davant la llei era més fàcil modificar el matrimoni civil per donar cabuda a les parelles del mateix sexe que eliminar-lo! En tot cas crec que el matrimoni s’eliminarà el dia que el gruix de la població es consciencïi. Jo també crec que l’estat no hauria d’interferir en la forma de conviure de la gent o hauria d’afavorir-les a totes per igual sense fer discriminacions positives als matrimonis com es fa ara (en tot cas es pot discriminar positivament a qui tingui més dificultats econòmiques o més boques que mantenir, però amb independència del model de convivència o de família triat).

  Ara bé si he de triar entre pagar fins al quíntuple d’impostos si heredo de la meva parella o pagar cinc vegades menys o entre poder cobrar pensió de viduitat o no cobrar-la evidentment que em caso! Nosaltres ja portàvem 10 anys junts i per això ho vam fer, ah, i pels 15 dies de festa! A més, ara ja tenim el dret de divorciar-nos! Quina injustícia que abans no ho poguessim fer!

 3. Ei, ha estat un plaer llegir-vos i fer-ne també una mica d’anàlisi. Tots dos sou a la meva llista de blocs. També m’ha agradat veure que les Balears són en bona posició. Ara només em queda esbrinar com estem els menorquins en relació a les altres illes.

  No tinc temps per estendre’m més ara, però ja fa temps que també repeteixo que finalment els homosexuals han afagat el model legal de parella de la societat existent, la del matrimoni hetero, bastant ranci, i en cert aspectes certament masclista i homòfoba. Tot i així penso que era necessària una equiparació jurídica com a primera mesura. Malgrat això, estic convençut que els homosexuals són capaços de crear noves estructures de relació que donin més cabuda a l’experimentació afectiva i sexual dins i fora de la parella.

  D’altra banda, un altre tema interessat, que deixo per a més endavant, és la manera com es viu l’homosexualitat en un lloc petit com ara Menorca. De moment i personalment només us puc dir que n’estic encantat…

  Una abraçada!

 4. Respecte a la vigència de la llei: Ostres! com passa el temps!

  La darrera frase (la d’eliminar el matrimoni) és totalment irònica.

  De totes maneres sí he de reconèixer que el costum d’oficialitzar una relació és molt estès i el fet de no fer-ho es veu estrany encara ara.

  No fa massa em van preguntar si els meus dos fills eren de parelles diferents pel fet que no sóc/som casat/s i que hi han setze anys de diferència entre tots dos.

 5. Ostres Skorbuto esteu fets uns resistents tu i la teva companya! Perquè mira que us compliquen la vida als no casats per exemple per inscriure un nadó al registre civil: quan ets casat automàticament es “creuen” que el pare és el marit (pressumpció de paternitat), quan no ets casat la mare ha de fer una mena de declaració jurada conforme el fill és del pare i no d’un que passava pel carrer!

 6. És cert, vam haver d’anar els dos a inscriure’ls, per sort tampoc no és per tant. Més divertit va ser lo de l’Hospitalet que la funcionària es va entestar que era millor que la registresim a Barcelona (Va néixer a la Maternitat i no a la Creu Roja)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s